חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סוגי מכשירי שמיעה אלקטרוניים

כמה סוגים של מכשירי שמיעה אלקטרוניים והיתרונות הייחודיים שלהם:

Body – בעבר היה בשימוש נרחב. כיום משתמשים בו בעיקר בקרב תינוקות ופעוטות הסובלים מליקוי שמיעה עמוק. מאפשר הגברה חזקה מאוד, כיון שהמיקרופון רחוק מאוד מהרמקול. בעל טווח תדרים רחב במיוחד. המכשיר נישא על החזה או המותן והוא מגושם למדי.

מכשירי שמיעה במשקפיים

  • מכשיר Bone במשקפיים – שימושו רווח מאוד לפני כמה כעשורים, אך כיום הוא כמעט ואינו נמצא בשימוש כיום. המכשיר יעיל לשיקום אנשים עם ליקוי הולכתי גדול, עצב שמיעה תקין, ואוזניים שאינן ניתנות לאטימה. הוא היה יעיל לשימוש במקרים של אוזניים מפרישות, אך היה לו חיסרון משמעותי: המכשיר גרם ללחץ ממושך על המסטואיד, שבסופו של דבר היה גורם לכאב למשתמש.

  • במכשיר CROS במשקפיים – המכשיר מתאים למקרים בהם באוזן אחת יש מצב של Dead Ear או דיסקרימינציה נמוכה מאוד והאוזן השניה היא אוזן תקינה או עם HTL קל. יתרונו הוא בכך שהוא מאפשר לאוזן הלקויה של לשמוע, אך החסרון הוא שאין יכולת לזהות כווניות ורעש רקע במיקרופון יפריע מאוד לתפקוד השמיעתי.

  • מכשיר Bicros במשקפים – בשימוש אצל אנשים שגם האוזן שנייה (הטובה יותר) לקויה בשמיעתה ומצריכה שימוש בהגברה.3. מכשירים מאחורי האוזן (Post Auricular) – מכשירים אלה היו בשימוש נרחב עד לקראת סיום המאה ה- 20, בעיקר בקרב ילדים קטנים וקשישים. הם היו עמידים יחסית בפני קלקול ואפילו ניתן היה לרחוץ את האזנייה הנכנסת לאוזן כשהתלכלכה משעווה . היה ניתן להתאימם גם לירידות בשמיעה חמורות, ובמידה ולאדם מכשיר שמיעה אחד בלבד ושתי האוזניים עם ירידה דומה ניתן להעביר את המכשיר מאוזן לאוזן. הם היו נוחים מאוד לילדים ולקשישים, אך עם הצורך במכשור קוסמטי, פחת השימוש במכשיר זה. עם זאת, כיום קיימת מגמה לחזור ולשכנע את הנבדקים להשתמש במכשיר זה.

מכשירי שמיעה מאחורי האוזן

(Post Auricular) – מכשירים אלה היו בשימוש נרחב עד לקראת סיום המאה ה- 20, בעיקר בקרב ילדים קטנים וקשישים. הם היו עמידים יחסית בפני קלקול ואפילו ניתן היה לרחוץ את האזנייה הנכנסת לאוזן כשהתלכלכה משעווה . היה ניתן להתאימם גם לירידות בשמיעה חמורות, ובמידה ולאדם מכשיר שמיעה אחד בלבד ושתי האוזניים עם ירידה דומה ניתן להעביר את המכשיר מאוזן לאוזן. הם היו נוחים מאוד לילדים ולקשישים, אך עם הצורך במכשור קוסמטי, פחת השימוש במכשיר זה. עם זאת, כיום קיימת מגמה לחזור ולשכנע את הנבדקים להשתמש במכשיר זה.

מכשירי שמיעה בתוך האוזן

  • בתוך האוזן – מכשיר נסתר בתוך האוזן. יתרונות וחסרונותיו דומים לאלו של מכשיר מאחרי האוזן, אך הוא יותר אסתטי. ניתן להתאימו לירידות בשמיעה עד 70dB
  • בתוך התעלה – מכשיר קטן יחסית שמתאים לירידות בשמיעה עד dB 60-50.
  • לגמרי בתוך התעלה – המכשיר הקטן ביותר בעולם. הצליל עמו טבעי יותר, כיוון שהמיקרופון ממוקם קרוב לפתח תעלת השמע. מתאים ליקוי בשמיעה עד 50dB . המכשיר לא ניתן להתאמה במקרים שהתעלה צרה או שקיים Collapsed של התעלה כיון שרכיבי המכשיר נכנסים לתוך התעלה.

מכשירי שמיעה FM – מכשירים המיועדים לשימוש בעיקר אצל ילדים במסגרות החינוכיות. המיקרופון תלוי על דש חולצתה של המורה, כמו עט, ומורכב על האוזן של הילד. המכשיר מאפשר לילד לשמוע את המורה גם הוא במרחק של 21 מטר, ומבלי שרעשי הרקע יפריעו לו. המכשיר גדול במקצת. ניתן גם לילדים עם קשיי קשב בלמידה גם אם שמיעתם תקינה.

במכון השמיעה גלי קול – קיים מכשור מתקדם וצוות מקצועי ומיומן, אשר ישמח להתאים לכם מכשירי שמיעה בהתאם לצורכיכם הייחודיים. תאמו תור לאבחון, ונשמח להציע לכם את מכשיר השמיעה האידיאלי.

צרו קשר
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה

תפריט נגישות

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא

03-6738481

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
03-6738481